Çarşamba, Mayıs 23, 2018

Aksaray Valiliğinden Duyuru


 
AKSARAY VALİLİĞİNDEN DUYURULUR

 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ad ve soyadı düzeltilmesi başlıklı geçici 8. maddesinde yapılan değişiklikle vatandaşlarımız bir defaya mahsus olmak üzere mahkeme kararına ihtiyaç duymadan il ve ilçe idare kurulu kararıyla ad ve soyadı değişikliği yapabilmektedir.         

Nüfus bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yüksek Seçim Kuruluna aktarıldıktan sonra, bu şekilde ad ve soyadında değişiklik yapılan vatandaşların, yeni kimlik bilgileri ile seçmen listelerinde yer alan kimlik bilgilerinin uyumlaştırılması için askı süresinin son günü olan 12 Mayıs 2018 tarihi akşamına kadar ilçe seçim kurullarına başvurmaları gerekmektedir.         
Aksi takdirde seçim günü sandık seçmen listesinde yer alan ad, soyadı bilgileriyle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında yer alan bilgilerin uyuşmaması halinde, oy kullanılamaması durumuyla karşılaşılabilecektir.

12 Mayıs 2018 tarihinden sonra ad ve soyadı değişikliği talebiyle idare kurullarına başvuran vatandaşların, işlemlerinin seçim sonrasına ertelenmesi ve sandık seçmen listeleri kesinleştiğinden dolayı, bu tarihten sonra yapılacak değişikliklerin oy kullanılmasına mani olacağı hususu;        

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaynak: aksaray.gov.tr  

0 yorum: